1981 yılında Avusturya’nın başkenti Viyana’da küçük bir şarküteri olarak kurulan, organizasyon ve çeşitli yeme-içme hizmetleriyle büyümesini sürdüren Do&co bugün Avusturya Havayolları, British Airways, Emirates, Etihad, Qatar, Singapore, Cathay Pacific gibi havayolu şirketlerine yemek ve ikram hizmetleri sağlıyor.
DO&CO yalnız havayolları ikram sektöründe değil, ayrıca dünyanın en önde gelen organizasyonlarını yapan ve restoran, butik otel, cafeler, gurme zinciri işletmesi olan Türk kökenli uluslararası bir marka.
2007 yılında Türk Hava Yolları ile birlikte yüzde 50 yüzde 50 pay eşitliği ile THY DO&CO İkram olarak kurulan catering firması 2017 yılında THY yönetimi ile bir anlaşmazlık içinde.
Bu anlaşmazlık ve thy yönetiminin kasım ayında rest çekip singapurlu Sats ile anlaşacağını duyurması ile Turkish Do&Co’da çalışanlar ve uçan şef’ler arasındaki huzursuzluk da iyice zirveye çıktı.
Türk hava yolları çalışanlarına yeni yıla zam ve maaş farkları ile girerken sadece Do&Co’da maaşlara bu yılın ilk ayında da zam yansıtılmadı. 2018 yılının ilk maaşını hesaplarında gören Turkish Do&Co çalışanları, zam beklentilerinin karşılıksız çıkmasıyla ikinci büyük hüsrana uğradı.
En son maaş zammını 2016 yılında alan çalışanlar ve uçan şef’ler
enflasyon karşısında eriyen maaşlarına zam alamadığı ikinci yılı geçiriyor.
Geçtiğimiz yıllarda sendikalı olmaya çalışanlara ve hak arayanlara yaptığı mobbing ve işten çıkarmalarla göz korkutan şirkette şu an herkes sessiz. Çalışanların arasında dolaşan dedikoduya göre maaş zammını thy yöneticilerinin engellediği konuşulsada tesislerde toplam 4 bin dolayında çalışan, günde ortalama 200 bin birim yemek üreten çalişanlar ve uçan şef’ler bir an önce zam almayı bekliyor.