aidiyet kelimesi; baş harfi a son harfi t olan bir kelime. başında a sonunda t olan kelimenin birinci harfi a, ikinci harfi i, üçüncü harfi d, dördüncü harfi i, beşinci harfi y, altıncı harfi e, yedinci harfi t.
bende geriye kalan tek anlami budur bu kelimenin. tvlerde reklamlari gördüğümde dahi duygulandigim gururlandigim hissiyatlarimdan nerelere geldik..
Aidiyet aslinda çok güçlü bir duygu. Çalışanın profosyonel iş hayatında çalıştığı yere kendini ait hissetmesi çift taraflı bir kazanım aslında.bu uğurda çoğu şirket çalışanının isteklerini anlamak ve onlara yaklaşmak için çeşitli çözümler geliştirir, çalışanların kendini bir aile ortamında hissedebilmesi için sosyal aktiviteler düzenler vs. Genellikle dışarıdan bu konuda uzman bir ekiple belirlenen süreç içinde çalışmalar yapılıp gelişmeler ve kazanımlar monitörlenir. Benim tk’da şahit olduğum kabin hizmetleri için bunun yapılmaya çalışıldığı tek bir yer var,o da her yıl tazelemede geçirilen 2 saatlik Crm dersi. Aslında kaynak yönetimini etkin ve doğru nasıl kullanırız anlatılması gereken bu ders bizde sadece sözde etkili iletişim için her yıl ayrı bir konu üzerinden ‘tartışmak’ (?) . Ayrıca bu sene ikram eğitimini tam gün veren ve crm eğitimini 2 saatle sınırlandıran bir sistemde aidiyet kazanmak yüz yıl alır. Aidiet tek taraflı da malesef olmuyor. Bugün önümüzde Gamze Kutval hanım gibi bir örnek var.
Daha da trajik olanı senelerini bu şirketi yukarı taşımak için çabalayan uçucu personele, geçtiğimiz ay içinde verilen rozet töreninde 10 senesini geçiren ve gümüş rozet alan çalışan sayısı 128 iken , 20 senesini türk hava yollarına verip altın rozet almaya hak kazanan personel sayısı sadece 2 ! 10.000 de sadece 2 !